Bij Nova Massage & Wellness kun je ook genieten van een overheerlijke infrarood sauna. Heerlijk na een ontspannende massage, of juist voor de massage. De infrarood stralen geven niet alleen veel warmte af, maar stralen ook tot diep in de spieren, waardoor het effect van de massage nog effectiever is. 

De kosten voor de infarood sauna bedraagt 12 euro per 30 minuten,  inclusief douchen.

Om meer te weten waarom een infrarood sauna zo effectief is:

Soorten straling

Infrarood straling is verdeeld in drie golflengtes:

  • korte golf infrarood (IR- A)
  • middengolf infrarood (IR- B)
  • lange golf infrarood (IR- C)

Sommige infrarood cabines maken gebruik van elementen met straling uit het korte golfbereik en andere cabines gebruiken elementen met straling uit het midden- en lange golfbereik. De verschillende golflengtes kunnen een andere uitwerking op het lichaam hebben.

IR- A straling
De korte golfstraling, ook wel IR-A straling genoemd, staat bekend als de meest therapeutische infrarood straling. Het lichaam wordt verwarmd, de cabine niet. De infrarood straling, en daarmee de warmte, dringt tot diep in de huid door. Deze straling verlicht reumatische pijnen en spierpijn. Het is niet nodig om de cabine voor te verwarmen. Omdat de warmte direct wordt opgenomen door het lichaam, hoeft de deur van de cabine niet gesloten te blijven.

IR- B straling
De IR- B straling is de middengolf infrarood straling. Ook deze straling dringt direct door in de bovenste huidlagen, maar minder diep dan de IR- A straling. De dieptewarmte werking zoals bij IR- A straling blijft uit.

IR- C straling
IR- C straling wordt gebruikt voor verwarming van de lucht in de cabine. De luchtvochtigheid daalt door de hoge temperatuur in de cabine. De bovenste huidlaag wordt op deze manier verwarmd en de straling dringt het lichaam niet binnen. Bij IR- C infrarood straling zult u het meest gaan transpireren door de hoge temperatuur in de cabine. Het is noodzakelijk om voor gebruik de cabine op te warmen. Voor de beste werking is het aan te raden de deur dicht te houden tijdens het gebruik.